HOTEL PRESTIGE (2014-2015)

Hotel Prestige
Budapest, V. kerület

Az ingatlan a Vigyázó Ferenc utca zárt sorú beépítésének egyik épülete. A meglévő – a közelmúltban elkészült – kiválóállapotú épületszerkezetek megtartásával, azok minimálisan szükséges bontásával, átalakításával (a szükséges liftblokk helyének kibontása és megerősítése, a nem teherhordó lakáselválasztó falak egy részének elbontása) készült. A meglévő felújított homlokzatot is megtartottuk. A függőfolyosókat közlekedő szintként megszüntettük, árnyékoló tetőként, növénytartó és kezelő szerkezetként vettük figyelembe.

Az elkészült külső homlokzat változatlan kialakítású, csak ismételt felújító műemléki szilikát felújítófestést, valamint mázolást alkalmazunk, az eredeti színekkel. A szobák 4*-os kategóriát elérő felszereltségűek.

A vertikális közlekedést füstmentes lépcsőház és a vendégek részére két lift biztosítja. A liftek gépház nélküli kialakítású 2 db 800, 1 db 1000 kg teherbírásúak. A szintenkénti szobaaszonyi szobákhoz 1db biztonsági személyzeti lift kerül telepítésre, mely a szennyesruha, tisztaruha, szemét és eszközök, felszerelések szállítására szolgál, közeli kapcsolattal a pincében elhelyezett szennyesruha- és szeméttárolóhoz. A kiszolgáló funkciókhoz szintenkénti eszközraktárak, tárolók tartoznak.

A személyzeti bejárat a gépkocsibehajtó mellett helyezkedik el, kapcsolattal a személyzeti öltözőkhöz, háttér irodákhoz, konyhaüzemhez és raktárakhoz.

A tervezett épület -3P földszint 6 emeletes. A hatodik tetőszinten a belső oldalon kap helyet az épületgépészeti központ.A földszint utcai tengelyében helyezkedik el a szálloda lobby főbejárata, az utcáról nézve bal oldalon van a gépkocsi parkolókat megközelítő behajtó, jobb oldalon pedig az éttermi bejárat. Az étterem-reggelizőtér összekapcsolása flexibilis üzemeltetést tesz lehetővé.

A szálloda központja a többszintes, üveggel fedett átriumos lobby-tér. Itt van a recepciós tér is, kapcsolattal a háttérirodákhoz.

Megbízó / Client:

Zaraz Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Tervező / Architect:

Petur Studió Bt. Hegedűs Péter

Projektfelelős / Project Manager:

Béla Mester

Építésvezető / Construction Manager:

Bujdosó Zoltán, Zsigmond Ármin, Méhész Csaba

Átfutási idő / Duration:

2014. július - 2015. április / July 2014 - April 2015.

Tags:

átépítés, Budapest, építés, Hotel Prestige, szálloda